Štampa

Uprava saobraćajne policije je od januara do jula 2015. oduzela 290 ovalašćenja za obavljanje tehničkog pregleda vozila, što je za skoro 146 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada je oduezeto 118 ovlašćenja, saopštio je danas MUP.

Pripadnici MUP-a koji obavljaju saobraćajno-tehničke poslove za prvih sedam meseci ove godine su u odnosu na isti period 2014. podneli 32,4 odsto više zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv pravnih lica koja se bave postupkom tehničkog pregleda vozila i odgovornih osoba.

Broj otkrivenih prekršaja je povećan za 73 odsto, a nadzor za osam odsto.

Povećanje je rezultat koordiniranog rada Uprave saobraćajne policije i područnih policijskih uprava, kojima su na proveru dostavljeni spiskovi vozila za koja je postojala sumnja da ne ispunjavaju zakonom propisane uslove, kao i nadzora nad pravnim licima ovlašćenim za obavljanje tehničkog pregleda i firmama koje se bave prevozom u drumskom saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije, u odnosu na isti period prethodne godine, otkrila je za 25,4 odsto više prekršaja pravnih lica koja obavljaju prevoz u drumskom saobraćaju i 23,7 odsto više prekršaja preduzeća koja obavljaju osposobljavanje kandidata za vozače, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: B92.net

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više