Facebook-u
Twitter-u

Berlin -- Poslanici gornjeg doma nemačkog parlamenta predložili su Evropskoj komisiji da se nakon 2030. zabrani registrovanje vozila sa motorima na unutraŔnje sagorevanje.

ā€œPotrebno je preispitati dosadaÅ”nju poresku politiku kako bi se podstakla saobraćajna reÅ”enja koja ne uzrokuju zagađenje i postigao cilj po kojem bi se nakon 2030. u Evropskoj uniji registrovala samo vozila bez emisijaā€, stoji u zahtevu Bundesrata upućenom Europskoj komisiji.

Kako navodi ā€œÅ piglā€, oko ovog zaheva su se saglasile i savezne pokrajine u kojima su na vlasti demohriŔćani i pokrajine sa socijaldemokratskim vladama.

Odzvonilo dizelaŔima

Savezni ministar saobraćaja Aleksander Dobrint (HriÅ”hansko-socijalna unija ā€“ CSU) odbacio je, međutim, inicijativu Bundesrata, rekavÅ”i da je nerealna.

ā€œMotori sa unutraÅ”njim sagorevanjem će se kao prelazna tehnologija razvijati uporedo sa razvojem električnog automobilaā€, rekao je Dobrint, koji veruje da će se tržiÅ”te elektroautomobila dalje razvijati zahvaljujući podsticajima.

Najveći evropski automobilski klub, nemački ADAC takođe je kritikovao inicijativu Bundesrata.

ā€œEfikasni i ekoloÅ”ki motori s unutraÅ”njim sagorevanjem će i nakon 2030. ostati važan saobraćajni i privredni faktorā€, saopÅ”tio je ADAC te zaključio kako ā€œjednostrane zabrane tehnologijaā€ ne donose niÅ”ta.

ADAC, takođe, smatra da bi prevremeno ukidanje tih motora ugrozilo radnike u nemačkoj automobilskoj industriji, s obzirom na to da je za proizvodnju elektromotora potrebno viÅ”estruko manje radne snage nego pri proizvodnji motora s unutraÅ”njim sagorevanjem.

Izvor: b92.net

 

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i miŔljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greÅ”ke ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

VaŔe sugestije ili primedbe možete da poŔaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
3Ā°C
VazduŔni pritisak: 1031 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: I
Brzina vetra: 4 km/h
2020-11-27
3Ā°C
2020-11-28
4Ā°C
2020-11-29
5Ā°C
UV INDEX

Kursna lista

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljŔali VaŔe korisničko iskustvo. Saznajte viŔe