Štampa

Kako bi demonstrirala novu tehnologiju, kompanija Tesla Motors objavila je impresivan video-snimak u kojem pokazuje sve mogućnosti njihovih automobila.

Ilon Mask, vlasnik i osnivač kompanije Tesla Motors, objavio je informaciju da će svi električni automobili ove kompanije, uključujući i Model 3, dobiti sposobnost samoupravljanja, odnosno moći će da se kreću i bez vozača.

Kako bi demonstrirala ovu tehnologiju, kompanija Tesla objavila je impresivan video-snimak u kojem pokazuje sve mogućnosti njihovih automobila.

U snimku se jasno vidi da je vozilo sposobno za automatsku vožnju i pored gužve na putu, ali i za paralelno parkiranje.

Mask tvrdi da će ova tehnologija uskoro omogućiti “potpunu autonomiju na putu od Los Anđelesa do Njujorka“, dodajući da vozači i putnici neće morati da rade bukvalno ništa.

Zahvaljujući novom softveru, Tesla automobili moći će da čitaju saobraćajne znakove kako bi pronašli slobodno parking mesto, a Ilon Mask tvrdi da će automobili kojima upravlja softver biti deset puta bezbedniji nego kada njima upravlja čovek.

Međutim, softver koji pokreće ove automobile moraće prvo da prođe testove i provere kako bi mogao da se koristi na pravim putevima.

Uostalom pogledajte video i presudite sami.

 

izvor: telegraf.rs

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više