Facebook-u
Twitter-u
MUP: Vozilo tehnički ispravno iako ima povrŔinsku koroziju

Na tehničkom pregledu vozila dozvoljena su oÅ”tećenja koja ne utiču na bezbednost, a povrÅ”inska korozija nije razlog da vozilo bude tretirano kao neispravno, saopÅ”tilo je Ministrastvo unutraÅ”njih poslova (MUP) Srbije.

Kako se navodi, nije dozvoljena dubinska korozija na Å”asiji vozila ili podu, ali su dozvoljene manja oÅ”tećenja poput ogrebotine, ulegnuća nastala pri parkiranju vozila, nedostatak bočne lajsne, naprsline na prednjim i zadnjim farovima.

Ukoliko na vetrobranskom staklu postoji viÅ”e manjih ili većih oÅ”tećenja koja utiču na normalnu vidljivost vozača, onda se vozilo smatra neispravnim, saopÅ”tio je MUP.  

Ugradnja uređaja koja služe da prevoz prtljaga ne smatra se prepravkom vozila.  

Prepravkom se smatra promena deklarisanih karakteristika uređaja na vozilu, kao Å”to su ugradnja motora drugog tipa, zatamnjivanja stakala, naknadne ugradnje svetlosnih uređaja i metalnih ojačanja karoserije i promena komandi za upravljanje vozilom lica sa invaliditetom, piÅ”e u saopÅ”tenju MUP-a.

Izvor:n1info.com

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i miŔljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greÅ”ke ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

VaŔe sugestije ili primedbe možete da poŔaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
1Ā°C
VazduŔni pritisak: 1024 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: I
Brzina vetra: 4 km/h
2020-12-02
2Ā°C
2020-12-03
5Ā°C
2020-12-04
8Ā°C
UV INDEX

Kursna lista

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljŔali VaŔe korisničko iskustvo. Saznajte viŔe