Sava osiguranje

Facebook-u
Twitter-u
60% automobila starije od 12 godina

Beograd je mnogo uradio poslednjih godina na poŔumljavanju i poboljŔanju ekoloŔke situacije.

Jedan od važnih ciljeva je i da se radi na tome da bude Å”to viÅ”e električnih vozila i bicikala u gradskom saobraćaju, izjavio je zamenik gradobačelnika Goran Vesić.

Vesić je kod Sportskog centra "Milan Gale MuÅ”katirovoć" na Dorćolu, gde je obeležen Svetski dan bez automobila, rekao da smo napravili ozbilja korak, ali da se joÅ” radi poÅ”umljavanju i sadnji stabala Å”irom grada.

"Zato smo i napravili u poslednje četiri godine čak 20.000 metara kvadratnih peÅ”ačke zone, a juče smo počeli radove na Topličinom vencu", rekao je Vesić.

On je najavio da će tokom jeseni biti organizovan konkurs za izgradnju 150 biciklističkih stanica.

"Želimo da u naredne četiri godine izgradimo joÅ” 112 kilometara staza za bicikliste. Time jasno hoćemo da damo prednost biciklima u odnosu na vozila. To je veliki iskorak", poručio je zamenik gradonačelnika

Grad namerava da kupi 10 električnih automobila i oko 80 električnih autobusa, najavio je.

"Pokrenućemo inicijativu da električna vozila koriste žutu traku i besplatno koriste parking. Želimo da ih bude Å”to viÅ”e", rekao je Vesić i poručio da je cilj da Beograd postane "zeleni i ekoloÅ”ki grad".

Zbog toga, dodao je, grad nemerava da od 1. januara 2020. godine zabrani prodaju najlonskih kesa.

"To je prva i istorijska odluka, hrabro smo zakoračili. Tako pokazujemo da poÅ”tujemo životnu sredinu, a verujem da će trendove Beograda pratiti i ostali gradovi u Srbiji", naveo je Vesić.

Ministar zaŔtite životne sredine Goran Trivan podsetio je koliko smo napredovali tehnoloŔki, ali je i naveo da je kvalitet vazduha kod nas dramatičnog loŔ, posebno u Beogradu, Pančevu, NiŔu, Subotici i poručio da to mora da se menja.

Podsetio je i da je proŔle godine uvezeno oko 131.000 automobila, a od kojih je 60 odsto starije od 12 godina.

"To je veliki problem, uveŔćemo niz mera i pokuÅ”aćemo da imamo Å”to viÅ”e elektronskih i hibridnih automobila. Razgovoraćemo u Vladi da pomognemo subvencijama", rekao je Trivan i naveo da čak 6.000 ljudi godiÅ”nje umre od posledica loÅ”eg vazduha.

Izvor: b92.net

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i miŔljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greÅ”ke ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

VaŔe sugestije ili primedbe možete da poŔaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
13Ā°C
VazduŔni pritisak: 1025 hPa
Padavine: 11 mm
Vetar: SZ
Brzina vetra: 13 km/h
2020-05-29
18Ā°C
2020-05-30
19Ā°C
2020-05-31
19Ā°C
UV INDEX

Kursna lista

EUR 117.59
USD 107.94
CHF 111.02
GBP 131.49
AUD 70.52
BAM 60.12
HRK 15.5
CAD 77.15

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljŔali VaŔe korisničko iskustvo. Saznajte viŔe