Štampa
Da li biste platili 280 € za "smajli" na tablici?

Ako vam je nedostaje kreativnosti prilikom personalizacije tablice, uskro će biti moguće na iste stavljati "emotikone" poput onih koje koristite prilikom dopisivanja.

Međutim, za sada je to najavljeno samo na drugom kraju sveta, u Australiji, tačnije u australijskoj saveznoj državi Kvinslend.

Kako prenosi BBC, od 1. marta će vozači u Kvinslendu moći da na svojim registarskim tablicama na automobilima dodaju jedan od pet ponuđena "emotikona" pored brojeva i slova.

Naravno, "emotikoni" neće biti deo zvanične registracije, već će služiti samo kao dekoracija, uz maksimalno pet znakova – tri slova i dva broja.

Nacionalna asocijacija za automobile Australije ni do sada nije bila preterano konzervativna kada su u pitanju novi trendovi, jer su vozači mogli da dodaju logo svog omiljenog kluba ili svoje kompanije.

Reakcije na društvenim mrežama su podeljene, neki sa uzbuđenjem pozdravljaju odluku Kvinslenda, dok su drugi besni, a trećima je ova vest samo zabavna.

Naravno, pojedinci su pre svega primetili kako će država profitirati zahvaljujući ovoj mogućnosti, s obzirom da ovaj vid personalizacije neće biti baš jeftin.

Vozači koji žele da pored rigistarske oznake dodaju i emotikon, moraće da plate 450 australijskih dolara, što je približno 283 evra.

Izvor: b92.net

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više