Štampa
Evo kada vredi dati više para za sintetičko ulje za vaš auto

Neće svi automobili imati koristi od sintetičkog ulja

Ako održavanju svog automobila poklanjate puno pažnje, onda sigurno želite da znate da li bi i kada trebalo da u njega sipate sintetičko ulje.

Sintetičko ulje košta više, ali ima brojne prednosti nad standardnim.

 

Međutim, ono nije potrebno svakom autu, i zato je važno da znate kada ga je potrebno koristiti, posebno zbog toga što košta više.

U poređenju sa standardnim uljem, sintetičkom ulju je potrebno više vremena kako bi se razložilo, može da izdrži više temperature i lakše teče na nižim.

Ako koristite kola za mnoštvo kratkih putovanja, standardno ulje se možda neće zagrejati dovoljno da sagori vlagu i sve nečistoće.

Takođe, ako živite u krajevima gde su zime veoma hladne, a leta veoma topla, ili ako koristite svoje vozilo za prevoz teških materijala, sintetičko ulje se neće razložiti toliko brzo kako standardno.

Još jedna dobra upotreba za sintetičko ulje jeste njegovo sipanje u starije motore koji su skloni stvaranju naslagama mulja koje može da blokira prolaz za ulje i dovede do smrti motora.

Kada podvučemo crtu, sintetičko ulje košta više, ali može da vam dugoročno uštedi novac jer traje duže i samim tim ga je potrebno ređe menjati.

Izvor: Telegraf.rs

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više