Štampa
Bolje da kupite nov auto, nego da varate na tehničkom pregledu: Ako vas uhvate, kazne su paprene

Da je mogućnost muljanja značajno smanjena, svedoči i činjenica da se od četvrtka svako vozilo slika pet puta, a nijedan pregled ne sme da traje kraje od pola sata

Svaki servis koji bude varao na tehničkom pregledu i propuštao automobile "preko veze", a da ih ne pregleda biće zatvoren i rigorozno kažnjen od 60.000 do 800.000 dinara, predviđa novi pravilnik koji je stupio na snagu 5. jula.

Milosti neće biti ni prema onim servisima koji slučajno ili zbog nemara propuste tehnički neispravan automobil, ali će oni dobiti samo kaznu od 60.000 do 800.000 dinara i moćiće da nastave sa radom.

Da je mogućnost muljanja značajno smanjena, svedoči i činjenica da se od četvrtka svako vozilo slika pet puta, a nijedan pregled ne sme da traje kraje od pola sata.

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda Vlada Marinković istakao je za Informer da je vreme kada 70 odsto automobila u Srbiji nije uopšte išlo na tehnički pregled prošlost i da će svako vozilo morati temeljno da se pregleda kako bi moglo da učestvuje u saobraćaju

Ne shvatam zbog čega su vozači u tolikoj panici jer je jedina izmena kod tehničkih pregleda to što se pravi pet slika automobila i što će procedura da traje pola sata. Jedino što sada više neće biti muljanja i svaki automobil će morati da bude pregledan. Ako se ustanovi da je servis propustio automobil a da ga nije ni pregledao sledi mu zatvaranje na određeni period i kazna od 60.000 do 800.000 dinara.

Posle toga samo za ponovno otvaranje mora da plati taksu od 100.000 dinara, a ako ga zatvore tri puta, trajno se oduzima dozvola za rad. Pa da vidimo sada da li će im se isplatiti da za dve ili tri hiljade dinara propuštaju "na neviđeno" tehnički neispravne automobile-objasnio je Marinković i dodao da će se kažnjavati i slučajne greške.

- Čak i ako neko nenamerno ili zbog nemara propusti tehnički neispravan automobil dobiće novčanu kaznu od 60.000 do 800.000 dinara. Smatram da je ta kazna dovoljno visoka da svi shvate da je tehnički pregled ozbiljna stvar i da mora da se uradi kako valja - ističe on za Informer.

Izvor:telegraf.rs

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više