Facebook-u
Twitter-u

Kada se govori o kasko osiguranju motornih vozila, misli se na DOBROVOLJNO osiguranje koje se reguli┼íe ugovorom o osiguranju izme─Ĺu osigurava─Źa i osiguranika. To zna─Źi da zavisi od volje stranaka da li ─çe stupiti u odnos u konkretnom slu─Źaju, kasko osiguranja motornih vozila. Kasko osiguranje predstavlja osiguranje vozila i njegove nestandardne dopunske opreme (ukoliko je ugovoreno), od posledica nastalih ostvarenjem rizika definisanim ugovorom. Obi─Źno se obuhvataju rizik havarije (delimi─Źne ili totalne), kao i rizik nestanka vozila (bespravnog otu─Ĺenja, razbojni┼ítva, kra─Ĺe).

Vozila za koja se mo┼że zaklju─Źiti kasko osiguranje, izuzev┼íi posebne oblike osiguranja, razvrstana u slede─çe grupe premija: putni─Źki automobili, teretna vozila, autobusi, vu─Źna vozila, specijalna motorna vozila, priklju─Źna vozila, motorna vozila inostrane registracije, vozila na popravci, radna vozila i ┼íinska vozila. Pri tome se propisuju posebni modaliteti kasko osiguranja u zavisnosti od osiguravaju─çe ku─çe, za pojedine, prethodno pomenute, vrste motornih vozila.

Koja je razlika izme─Ĺu obaveznog auto osiguranja i kasko osiguranja?

Kod obaveznog osiguranja motornih vozila, osiguranik pla─ça premiju od auto-odgovornosti, tj. nano┼íenja ┼ítete drugom vozilu prilikom nezgode. To zna─Źi da u slu─Źaju sudara u kome je osiguranik kriv, osiguravaju─ça ku─ça ispla─çuje ┼ítetu drugom u─Źesniku u nezgodi, kome je naneta ┼íteta. Kod kasko osiguranja, osiguranik osigurava sopstveno motorno vozilo i ┼íteta se ispla─çuje bez obzira na krivicu. Jednostavnije re─Źeno, ukoliko imate polisu kasko osiguranja, uz obaveznu polisu auto-odgovornosti, prilikom sudara u kome ste vi krivi, osiguravaju─ça ku─ça ce po obaveznoj polisi auto-odgovornosti nadoknaditi ┼ítetu prouzrokovanu vozilu koje ste udarili, a po kasko polisi ┼ítetu na va┼íem vozilu. Ukoliko ugovorite i osiguranje od rizika kra─Ĺe, u slu─Źaju nestanka vozila, osiguravaju─ça ku─ça vam nadokna─Ĺuje gubitak (vr┼íi se isplata amortizovane osigurane sume, u zavisnosti od vrednosti, starosti i stanja vozila). Uslovi kasko osiguranja kao i premija kasko osiguranja (suma koju pla─çate da bi ste KASKO osigurali vozilo) mogu da variraju i razlikuju se u zavisnosti od osiguravaju─çe ku─çe. Uobi─Źajeno je da se u okviru potpunog kasko osiguranja obuhvata i rizik kra─Ĺe automobila. Rizik kra─Ĺe putni─Źkog vozila se ugovara samo uz potpuni kasko, i to u vidu dopunskog rizika, tj. pla─ça se poseban doplatak uz odgovaraju─çu premiju za puni kasko.

UGOVOR O KASKO OSIGURANJU (POLISA)

Ugovorom o kasko osiguranju osigurava─Ź se obavezuje nadoknaditi materijalne ┼ítete na osiguranom vozilu te drugim osiguranim predmetima u vozilu i na vozilu ako te ┼ítete nastanu zbog ostvarenja osiguranog rizika, a  osiguranik se obvezuje za to platiti premiju osiguranja. KASKO OSIGURANJEM obuhva─çena je ┼íiroka lepeza rizika.

Kada je u pitanju saobraćajna nezgoda, KASKO OSIGURANJEM pokrivene su štete na Vašem vozilu:

koje ste na─Źinili svojom nepa┼żnjom,

koje su na─Źinjene od strane nepoznatog lica

koje su na─Źinjene od strane nepoznatog vozila i

koje su na─Źinjene od strane neosiguranog vozila odnosno od strane vozila za koje je osiguranje od autoodgovornosti zaklju─Źeno kod nepouzdanog osiguravaju─çeg Dru┼ítva.

Kasko osiguranje je najbolji vid zaštite automobila.

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mi┼íljenja kojima se podsti─Źe diskriminacija, mr┼żnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etni─Źkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem u─Źinjeno krivi─Źno delo.

Komentari koji sadr┼że govor mr┼żnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne gre┼íke ili na uredjiva─Źku politiku kaskooriguranje.info takodje ne─çe biti objavljeni.

Sadr┼żaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, ve─ç samo autora komentara!

Va┼íe sugestije ili primedbe mo┼żete da po┼íaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
13┬░C
Vazdušni pritisak: 1012 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: JJI
Brzina vetra: 13 km/h
2024-02-25
18┬░C
2024-02-26
18┬░C
2024-02-27
17┬░C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na grani─Źnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo pobolj┼íali Va┼íe korisni─Źko iskustvo. Saznajte vi┼íe