Facebook-u
Twitter-u

Polisa zavisi od paketa koji korisnik odabere kod osiguravajuće kuće. – U većini slučajeva postoje dva ili tri različita paketa

Ukoliko se spremate za odlazak na godišnji odmor, a još niste uplatili polisu putnog osiguranja i razmišljate da li i koliko vam je ona zaista neophodna, savetujemo da bez odlaganja to uradite.

Pre nego što se odlučite za neku od osiguravajućih kuća, moramo spomenuti i naše zvanično državno zdravstveno osiguranje. Naime, i preko Republičkog fondaza zdravstveno osiguranje moguće je izvaditi potvrdu o osiguranju koja važi u inostranstvu. Naravno, ovo važi u idealnom slučaju, ukoliko ne bolujete od neke hronične ili akutne bolesti, kao i ako imate vremena da se danima šetkate od jedne do druge lokacije da biste pribavili potrebnu dokumentaciju kako biste dobili potvrdu.

Zdravstveno osiguranje

Ukoliko ste hronični ili akutni bolesnik,lekarska komisija će vas odbiti i nećete dobiti potvrdu, a oni koji uz puno vremena i sreće dobiju potvrdu, treba da znaju da je ta potvrda važeća samo za hitnu medicinsku pomoć i to samo u zemljama sa kojima RFZO ima potpisan sporazum. Naravno ukoliko je destinacija vašeg odmora zemlja koja nije na spisku RFZO-a, u slučaju potrebne medicinske usluge, moraćete daplatite, a po povratku u zemlju podneti zahtev za refundiranje sredstava, koji odobrava lekarska komisija ukoliko ustanovi opravdanost hitnog medicinskog stanja koje je iziskivalo medicinske usluge.

Ponuda osiguravajućih kuća na teritoriji Srbije i više je nego zadovoljavajuća kada je reč oputnomzdravstvenomosiguranju.

Odlaskom u neku od osiguravajućih kuća, u startu birate osiguranu sumu, teritoriju pokrivenosti polisom (na primer,Evropa ili interkontinentalna polisa), paket pokrića, svrhu osiguranja, kao i da li vam je potrebno individualno, porodično, grupno ili individualno sa više ulazaka. Visina premije osiguranja zavisi od istih ovih uslova.

 

Ponude osiguravajućih kuća

Pokriće polisom osiguranja zavisi od izabranog paketa osiguravajuće kuće. Kod većine osiguravajućih kuća postoje dva ili tri paketa putnog zdravstvenog osiguranja, i to standardni i vip, odnosno standardni, srednji i vip paket.

 

Unika osiguranje nudi tri paketa: „standard”, „komfort” i „ekskluziv” paket.

„Standard paket” pokrića obuhvata kompletnu medicinsku asistenciju sa podlimitima kao što su troškovi lečenja akutne zubobolje do 150 evra, povratak pacijenta u domovinu do 2.000 evra, povratak posmrtnih ostataka u domovinu do 2.000 evrai usluge putne asistencije kao što su informacije koje prethode putovanju i izveštavanje o zdravstvenom stanju pacijenta.

„Komfort paket” pokrića obuhvata kompletnu medicinsku asistenciju sa podlimitima kao što su troškovi lečenja akutne zubobolje do 300 evra, povratak pacijenta u domovinu do 7.000 evra, povratak posmrtnih ostataka u domovinu do 5.000 evrai putne usluge kao što su urgentna isporuka lekova do 100 evra, gubitak ili krađa prtljaga i pravne asistencije kao što su prevodilačke usluge.

„Ekskluziv paket” pokrića obuhvata sve usluge medicinske asistencije sa podlimitima kao što su troškovi lečenja akutne zubobolje do 300 evra, povratak pacijenta u domovinu do 10.000 evra, povratak posmrtnih ostataka u domovinu do 10.000 evra, usluge putne i pravne asistencije pokrivene paketima standard i komfort plus dodatna pokrića rizika kao što su poseta bliske osobe, pronalaženje ili preusmeravanje prtljaga, pronalaženje advokata na račun osiguranika.

 

Delta đenerali osiguranje isto nudi tri paketa: „standard”, „grin”i „gold” paket.

„Standard paket” pokrića obuhvata plaćanje troškova lečenja, transport do najbližeg lekara, upućivanje na lekara, lekarski saveti, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika.

„Grin paket” pokrića obuhvata stavke iz „standard paketa”, kao i hitnu dostavu lekova, informisanje o turističkoj destinaciji pre putovanja, pomoć u slučaju krađe dokumenata, informacije u vezi sa šlep službom, pomoć prevodioca, upućivanje na advokata, pozajmica novca u slučaju razbojništva, za plaćanje advokata i kaucije.

„Gold paket” pokriće obuhvata stavke iz „grin paketa”, kao i posetu bolesnom detetu, povratak dece koja su ostala bez roditeljskog staranja.

 

„Viner štetiše”osiguranje nudi dva paketa „standardni” i „vip”.

„Standardni paket” pokrića obuhvata ambulantni lečnički tretman, lekove i zavoje prepisane od strane ovlašćenog lekara, medicinska pomagala i pomagala za hodanje, dijagnozu rendgenom, hospitalizaciju, operacije i troškove operacije, stomatološki tretman do 150 evra, evakuaciju, transport do najbližeg lekara ili bolnice, evakuaciju, transport i smeštaj u specijalizovanu bolnicu, repatrijaciju, transport iz strane zemlje u zemlju prebivališta ili bolnice u zemlji prebivališta do 7.000 evra, repatrijaciju, transport posmrtnih ostataka u zemlji prebivališta do 5.000 evra, lekarske savete, preporuku lokalnih lekara specijalista, medicinsku pratnju tokom evakuacije.

„Vip paket” pokrića obuhvata stavke iz „standard paketa”, kao i traženje i spašavanje do 7.000 evra, hitnu dostavu lekova, usluge prevodioca, slanje i primanje hitnih poruka, repatrijaciju drugih osiguranika učesnika u nesreći, upućivanje bliske osobe (troškovi povratne karte ekonomske klase), pratnju maloletne dece mlađe od 15 godina.

-------------------------------------------------------------------------------

SAVETI

– Ugovor o putnom zdravstvenom osiguranju mora biti zaključen pre odlaska na putovanje;

– Osiguranje traje isključivo za vreme boravka u inostranstvu – povratkom u zemlju prestaje da važi;

– Prilikom kupovine polise raspitajte se da li postoje minimalnaograničenja troškova koje biste morali sami platiti, odnosno postoje li usluge koje sami plaćate pa vam osiguravajuća kuća refundira troškove po povratku u zemlju;

– Obavezno sačuvajte originalnu medicinsku dokumentaciju i originalne račune radi refundacije troškova po povratku u zemlju;

– U slučaju potrebe za medicinskim uslugama, morate se pridržavati opštih uslova osiguravajuće kuće, kao i ugovora o putnom zdravstvenom osiguranju. Kod svih osiguravajućih kuća to znači da odmah pozovete centar za pomoć naznačen na polisi osiguranja ili ukoliko to niste u mogućnosti da uradite, doktoru ili osoblju bolnice pokažite polisu osiguranja, koji će po pravilu izvršiti prijavu osiguranog slučaja pozivanjem centra za pomoć.

Ukoliko sami pozovete centar za pomoć, dobićete instrukcije u skladu sa vrstom medicinske usluge koja je potrebna, kom doktoru se javiti ili u koju bolnicu otići.

Zaključak: Istraživanja pokazuju da su osiguranici koji su imali potrebe za medicinskom pomoći zadovoljni ovom uslugom, jer je većina njih brzo i u skladu sa polisom osiguranja dobila potrebnu medicinsku pomoć. Čak i kod onih koji su platili neku medicinsku uslugu pokrivenu polisom, komentari su pozitivni jer su im po povratku u zemlju troškovi refundirani. 

Rizikovati da se odmor pretvori u zamor uz stres da se povređeni ili bolesni nalazite u stranoj državi zaista se ne isplati. Suma od oko 55 evra, koliko u proseku košta premija porodičnog osiguranja (uključuje dvoje odraslih i dvoje dece) za boravak u inostranstvu u trajanju od 15 dana sa osiguranom sumom do 30.000 evra, može vas maksimalno zaštititi i olakšati i ovako neprijatne i bolne situacije.

Ukoliko ste već u mogućnosti da svoju porodicu obradujete letovanjem, budite odgovorni prema sebi i članovima porodice i za relativno malu sumu novca otputujte bezbrižno na željenu destinaciju.

 

 

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
13°C
Vazdušni pritisak: 1012 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: JJI
Brzina vetra: 13 km/h
2024-02-25
18°C
2024-02-26
18°C
2024-02-27
17°C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više