Facebook-u
Twitter-u
simulator saobraćajne nesreće

Učenici Elektro-saobraćajno tehničke škole "Nikola Tesla" u Kraljevu danas su imali priliku da se na dva trenažera, kakve u Srbiji imaju još samo Agencija za bezbednost saobraćaja i Nacionalna vozačka akademija (NAVAK), uvere u važnost pridržavanja propisa.

Gradski savet za bezbednost saobraćaja u Kraljevu predstavio je simulatore tipa "ražanj" (prevrtanje vozila) i "kosa ravan" (čeoni sudar), koji su nabavljeni 2016. godine kako bi se povećao nivo bezbednosti saobraćaja i smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Prema rečima Nenada Markovića, predsednika Saveta, ova dva trenažera nabavljeni su za građane Kraljeva, pa su današnjem događaju prisustvovali vlasnici kraljevačkih auto-škola, koji će kasnije poptpisati ugovore i o saradnji sa školom koja će brinuti o trenažerima.

"Ideja nam je da svaki kandidat u procesu obuke za vožnju, posle polaganja testova, a pre praktične vožnje, ima priliku da se uveri u važnost vezivanja sigurnosnog pojasa, a ko proba ova dva simulatora, vrlo brzo će se u to uveriti", smatra Marković.

Savet je poklonio simulatore školi, jer trenažerima neko treba da upravlja, a u školi će profesori praktične nastave, s vremena na vreme, kada se skupi dovoljna grupa iz auto-škola, u jednom terminu od sat provesti kandidate za vozačku dozvolu kroz ovu pokaznu vežbu.

Zoran Alimpić, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja pohvalio je lokalnu samoupravu u Kraljevu koja, kako je naveo, prednjači u aktivnostima koje su usmerene ka povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Trenažer kosa ravan simulira brzinu od pet do 10 kilometara na sat (u zavisnosti od toga sa koje visine se spušta) i na taj način pokazuje kakve opasnosti se dešavaju i pri tim malim brzinama.

Izvor: rs.n1info.com

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
22°C
Vazdušni pritisak: 1024 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 7 km/h
2024-04-16
27°C
2024-04-17
13°C
2024-04-18
12°C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više