Facebook-u
Twitter-u
Vlada odobrila: Srbija prelazi na 130 km/h

Beograd -- Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima omogućena je brzina do 130 km/h na auto-putu.

Ovaj zakon se donosi da bi se uskladila reÅ”enja koja se odnose na ograničenje brzine na auto-putu sa većinom zemalja Evropske unije, saopÅ”teno je nakon sednice Vlade Srbije.

Tako će dosadaÅ”nja najveća brzina od 120 km/h biti povećana na 130 kilometara na sat.

Podsetimo, resorno ministarstvo već je tražilo od MUP-a da izvrÅ”i procenu na kojim deoncama auto-puta može da se poveća brzina sa 120 na 130 kilometara na sat joÅ” proÅ”le godine.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je tada da Ministarstvo unutraÅ”njih poslova očekuje da eventualno povećanje dozvoljene brzine kretanja na auto-putu sa 120 na 130 kilometara na čas i predloži resorno ministarstvo.

Na kojim deonicama je moguće voziti 130 km na sat biće poznato nakon analize. Nakon Å”to se promeni zakon, usledila bi promena signalizacije na putevima.

Stručnjaci kažui da naÅ”i auto-putevi nisu u toliko loÅ”em stanju, tako da bi mogli da podnesu povećanje brzine, ali bi svakako morale da se naprave nove provere.

Povećanje brzine, kažu oni, najviÅ”e bi odgovaralo turistima i tranzitnim putnicima koji u velikom broju prolaze kroz naÅ”u zemlju, ali bi sa druge strane, uticali na bezbednost saobraćaja jer bi se, pri većim brzinama, povećao i rizik.

I Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja izjavio je nedavno da struka treba ozbiljno da razmotriti predlog da se ograničenje brzine poveća sa 120 na 130 kilometara na sat.

"Treba imati u vidu da veliki broj autoputeva u Evropi ima tri i viÅ”e saobraćajnih traka, dok naÅ” ima dve. Treba takođe imati u vidu i stanje kolovoza, opÅ”te stanje naÅ”eg voznog parka. Stručnjaci, pre svega saobraćajne i građevinske struke, treba da se izjasne o tome. Jedno od mogućih reÅ”enja bilo bi, na primer, da ostane opÅ”te ograničenje od 120, ali da se zakonom dozvoli da se, izuzetno, na nekim deonicama to ograničenje poveća na 130", predlaže Okanović.

Izvor:b92.net

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i miŔljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greÅ”ke ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

VaŔe sugestije ili primedbe možete da poŔaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
13Ā°C
VazduŔni pritisak: 1020 hPa
Padavine: 5 mm
Vetar: ZSZ
Brzina vetra: 9 km/h
2020-11-01
16Ā°C
2020-11-02
16Ā°C
2020-11-03
19Ā°C
UV INDEX

Kursna lista

EUR 117.59
USD 99.76
CHF 109.76
GBP 130.31
AUD 71.37
BAM 60.12
HRK 15.52
CAD 75.69

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljŔali VaŔe korisničko iskustvo. Saznajte viŔe