Facebook-u
Twitter-u
Bolje da kupite nov auto, nego da varate na tehničkom pregledu: Ako vas uhvate, kazne su paprene

Da je mogućnost muljanja značajno smanjena, svedoči i činjenica da se od četvrtka svako vozilo slika pet puta, a nijedan pregled ne sme da traje kraje od pola sata

Svaki servis koji bude varao na tehničkom pregledu i propuštao automobile "preko veze", a da ih ne pregleda biće zatvoren i rigorozno kažnjen od 60.000 do 800.000 dinara, predviđa novi pravilnik koji je stupio na snagu 5. jula.

Milosti neće biti ni prema onim servisima koji slučajno ili zbog nemara propuste tehnički neispravan automobil, ali će oni dobiti samo kaznu od 60.000 do 800.000 dinara i moćiće da nastave sa radom.

Da je mogućnost muljanja značajno smanjena, svedoči i činjenica da se od četvrtka svako vozilo slika pet puta, a nijedan pregled ne sme da traje kraje od pola sata.

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda Vlada Marinković istakao je za Informer da je vreme kada 70 odsto automobila u Srbiji nije uopšte išlo na tehnički pregled prošlost i da će svako vozilo morati temeljno da se pregleda kako bi moglo da učestvuje u saobraćaju

Ne shvatam zbog čega su vozači u tolikoj panici jer je jedina izmena kod tehničkih pregleda to što se pravi pet slika automobila i što će procedura da traje pola sata. Jedino što sada više neće biti muljanja i svaki automobil će morati da bude pregledan. Ako se ustanovi da je servis propustio automobil a da ga nije ni pregledao sledi mu zatvaranje na određeni period i kazna od 60.000 do 800.000 dinara.

Posle toga samo za ponovno otvaranje mora da plati taksu od 100.000 dinara, a ako ga zatvore tri puta, trajno se oduzima dozvola za rad. Pa da vidimo sada da li će im se isplatiti da za dve ili tri hiljade dinara propuštaju "na neviđeno" tehnički neispravne automobile-objasnio je Marinković i dodao da će se kažnjavati i slučajne greške.

- Čak i ako neko nenamerno ili zbog nemara propusti tehnički neispravan automobil dobiće novčanu kaznu od 60.000 do 800.000 dinara. Smatram da je ta kazna dovoljno visoka da svi shvate da je tehnički pregled ozbiljna stvar i da mora da se uradi kako valja - ističe on za Informer.

Izvor:telegraf.rs

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
22°C
Vazdušni pritisak: 1013 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: S
Brzina vetra: 7 km/h
2024-05-31
26°C
2024-06-01
27°C
2024-06-02
27°C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više