Facebook-u
Twitter-u
"Šta nije u redu sa mojom kukom?" Nišlija ne može da registruje svoj auto, ako uskoro to ne reši, ostaje bez vozila

Kako kaže Nenad Igić, registraciju ne može da produži zbog kuke sa kojom je automobil uvezen još 2004. godine

Nišlija Nenad Igić našao se u problemu kada je shvatio da ne može da regustruje svoj automobil zbog toga što njegova kuka ne odgovara standardima.

Tačnije, Igić je do sada imao uredno registrovan automobil, ali već mesec dana hvata se za glavu jer registraciju ne može da produži.

Ako ste bilo šta prepravljali na automobilu, a za to nemate baš ovaj atest, šanse da prođete tehnički pregled su ravne nuli

- Ističe mi mesec dana - period do kog mogu da produžim registraciju vozila. Mesec dana nisam u mogućnosti da registrujem vozilo i praktično sam bez automobila - požalio nam se Igić.

Kako kaže, automobil je uvezen 2004. godine sa takozvanom EURO kukom.

- Kuka je demontažna, ne prelazi gabarite vozila. Na kuki je pločica sa markom i tipom automobila. Na samoj glavi (kugli) ugraviran je ISO 50 - oznaka kvaliteta materijala. Kada je auto uvezen 2004. godine na carini je očitana saobraćajna da je auto registovan da vuče prikolicu do 1200 kilograma. Šta nije u redu i po standardima, pa ja nisam u mogućnosti da registrujem auto u Nišu? - pita se Igić.

Kada smo podatke o njegovoj kuki poslali Ministarstvu unutrašnjih poslova, dobili smo samo opšti odgovor.

- Ukoliko se na uređaju za spajanje vučnog i priključnog vozila (tzv. kuki) nalaze podaci proizvođača vozila (marka vozila) i homologaciona oznaka, pri vršenju tehničkog pregleda vozila smatraće se da je ovaj uređaj ugrađen od strane proizvođača vozila i u tom slučaju nije potrebno upućivati vlasnika vozila da vrši ispitivanje vozila. Do sada nismo imali slučajeva da je niška saobraćajna policija vozače putničkih motornih vozila slala na kontrolni tehnički pregled zbog uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila - odgovorili su u MUP-u.

Šta je zapelo kod Igićeve kuke ostaje misterija, ali bi poučeni njegovim iskustvom i drugi vlasnici mogli da pogledaju kakva im je kuka pre nego što im istekne registracija...

Izvor:telegraf.rs

 

 

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
22°C
Vazdušni pritisak: 1013 hPa
Padavine: 0 mm
Vetar: S
Brzina vetra: 6 km/h
2024-05-31
26°C
2024-06-01
27°C
2024-06-02
27°C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više